• You have 1 new Private Message Om du inte är medlem på AMD Forum har du ett nytt privat meddelande som väntar på dig. För att kunna läsa detta måste du registrera dig här.
  • AMD Forum intervjuar John Taylor om A-serien   AMD lanserade A-serien tidigare i veckan. Vi på AMD Forum ville veta mer om A-serien och beslöt oss för att göra en intervju med John Taylor på AMD.   AMD Forum: Vad betyder lanseringen av A-serien för AMD och vad betyder A-serien som produkt för AMD?

   John Taylor: A-serien, precis som E, C, Z och G-serien innan den, utgör en viktig ny typ av processordesign som förpackar stor kapacitet i små formfaktorer med lång batteritid. A-serien representerar dock långt större parallell bearbetningskapacitet (som också är enklare för utvecklare att få tillgång till), mer än vi någonsin sett tidigare i en processor. Dessutom mer än 500 Gigaflops av datorkraft i tunna bärbara datorer med "AMD AllDay™ power".


   AMD Forum: Vilka konsumentgrupper riktar sig AMD mot med A-serien?

   John Taylor: A-serien är en mainstream/prestandaprodukt. För konsumenter som är intresserade av att göra mer än bara lättare produktion och innehållskonsumtion, för de som vill putsa upp sina bilder och filmer, spela mer engagerande spel, ta sitt sociala nätverkande till nästa nivå och ge mer kraft till större skärmar med HD-upplösning, innebär A-serien ett betydligt bättre alternativ än andra konkurrerande alternativ.


   AMD Forum: Vad är den största skillnaden mellan A-serien och andra Fusionprodukter från AMD?

   John Taylor: A-serien är ur ett designperspektiv mer lik än olik de andra APU-familjemedlemmarna. De viktigaste skillnaderna är följande: x86-kärnor med bättre prestanda, fyrkärnig x86, kraftfullare Radeon GPU-kärnor, fler Radeonkärnor (upp till 400), storleken på kretsen är 228 kvadratmilimeter jämfört med 75 kvadratmilimeter, dubbla grafikkortskapacitet, sockeldesign istället för BGA, mer än 500 Gigaflops jämfört med ungefär 100 för E-serien. Dessutom integrerat USB 3.0-stöd.   AMD Forum: Kan du berätta mer om tekniken bakom A-serien?

   John Taylor: Förutom det jag redan nämnt kan jag även tillägga att A-serien är tillverkad på en 32nm HKMG-process, medan C / E / Z / G-serierna är tillverkade på 40nm bulkprocess. GPU:n hos A-serien är världens första GPU i klass med diskreta grafikkort som tillverkas på en 32nm HKMG-process. A-serien har också nya länkar och bussar som är mycket snabbare än vanliga CPU-arkitekturer.   AMD Forum: På vilket sätt är du själv inblandad i arbetet med A-serien?

   John Taylor: Jag har den sanna glädjen att leda marknadsföringen för A-serien, ja egentligen för alla APU:er. Jag hjälper även mjukvaruutvecklare som använder tekniken på nya spännande sätt med marknadsföringen.   AMD Forum: Vad är det bästa med A-serien?

   John Taylor: Den oslagbara kombinationen av en stor, härligt briljant HD-upplevelse med "AMD AllDay power".   AMD Forum: Kommer A-serien vara en överklockningsvänlig produkt?

   John Taylor: Håll ögonen öppna för mer information om hur vi ska stöttar överklockningscommunityn med våra 2011-produkter.   AMD Forum: Är AMD aktiva när det gäller att påverka OEM-tillverkarna att hålla kostnaderna nere när det gäller de datorer som innehåller A-serien och vilket mottagande har ni fått från tillverkarna om så är fallet?

   John Taylor: Rent allmänt är mitt svar att man kan förvänta sig att se A-serien i bärbara och stationära datorer till liknande priser som sina föregångare fast man får betydligt bättre prestanda.   AMD Forum: Kan du berätta mer om FM1-sockeln och varför AMD valde en helt ny sockelarkitektur för A-serien?

   John Taylor: I huvudsak handlar det om att de speciella krav som finns för APU:n skiljer sig från de som finns till AM3+ FX-processorerna.   AMD Forum: Vi vet att efterföljaren till A-serien är en ny typ av APU med kodnamnet Trinity. Kan du berätta mer om denna nya APU?

   John Taylor: Trinity kommer att innehålla både en uppdaterad x86-kärna (Bulldozerbaserade) och en uppdaterad DirectX11 GPU-kärna och kommer att prestera upp till 50% bättre än A-serien.


   AMD Forum tackar John Taylor för att han deltagit i intervjun.


   Kommentarer 2 Kommentarer
   1. toth3maxs avatar
    toth3max -
    Roligt att A-serien äntligen är på gång. Har planerat att bygga en Llano-baserad dator och väntar med spänning på att FM1-moderkort och en Llano-APU:er dyker upp i handeln. Ska även bli kul att se vad Llano gör för pris och prestanda för bärbara datorer.
   1. Daniel Anderssons avatar
    Daniel Andersson -
    Citat Ursprungligen postat av toth3max Visa inlägg
    Roligt att A-serien äntligen är på gång. Har planerat att bygga en Llano-baserad dator och väntar med spänning på att FM1-moderkort och en Llano-APU:er dyker upp i handeln. Ska även bli kul att se vad Llano gör för pris och prestanda för bärbara datorer.
    Då får man välkomna dig igen då som AMD-användare? Du har ju haft både AMD, Intel och Cyrix. Vi får höras av när det blir dags så kanske jag får komma över och se A-serien live så att säga?
  Sökmotorkonsult