• You have 1 new Private Message Om du inte är medlem på AMD Forum har du ett nytt privat meddelande som väntar på dig. För att kunna läsa detta måste du registrera dig här.
  • LucidLogix släpper universal lösning istället för Nvidia Optimus


   LucidLogix som är mest kända för deras Hydra-teknologi där man kan para ihop 2 helt olika grafikkort har kommit med en ny typ av produkt som är till 100% mjukvarubaserad.

   Ett problem vi alltid har haft med bärbara datorer är att om det funnits en dedikerad grafikkrets har den legat i bakgrunden och konsumerat värdeful energi som vi hellre skulle velat haft för att få längre batteritid. LucidLogix, skaparen av Lucid Hydra säger sig ha en lösning som dom kallar för Virtu.

   Idag så utrustas de flesta Intel-datorer med Nvidia. Trots att Nvidia ligger efter i prestanda/watt och ofta är dyrare i prestanda/watt finns en stor fördel vilket är Optimus där Nvidia:s grafikkort automatiskt kan sätta sig i viloläge om det inte behövs och låta den integrerade grafikkretsen arbeta istället. Detta utökar batteritiden då man i de flesta fallen inte har behov av att använda ett dedikerat grafikkort i en bärbar dator.

   Vad Lucid Virtu gör är exakt samma sak, bara att det är en mjukvaru-baserad lösning som fungerar på alla grafikkort oavsett om det är från Nvidia, AMD eller teoretiskt sett något annat företag som VIA.

   Enligt LucidLogix är det flera OEM:s och ODM:s som är intresserade av deras lösning och som kommer att använda den i framtiden. Även om teknologin främst riktar sig mot datorer med en Intel-processor med integrerad grafikkrets gynnar detta även AMD då Intel-baserade datorer hade nästan enbart AMD:s grafikkretsar en längre tid, till dess att Nvidia kom med Optimus då det vart nästan helt ombytta roller över en natt.

   Om vi får se denna teknologi ihop med AMD:s processorer är oklart, men i samband med produkter som Ontario, Zacate och Llano kan den mycket möjligt hitta in även där.

   Källa: TechPowerUp!
   Kommentarer 1 Kommentar
   1. Jacob Hugossons avatar
    Jacob Hugosson -
    Hittar tyvärr inte om detta fungerar med AMD datorer... Men skulle inte vara fel med en AMD processorer + IGP + Dedikerat grafikkort med denna lösning. Men tror som jag skrev i nyheten att LucidLogix kan tycka det är mer aktuellt när AMD har sina Fusion APU:er ute.

    Sedan har jag hört att AMD arbetar på en egen "Optimus" lösning men inte hört någonting om det på månader... Hoppas de får till det!
  • Annons

  • Senaste foruminläggen

   pedrosso

   AMD Kabini och dess prestanda

   haha ja jag har inte hunnit prova den som servern den blev omgående en allt i allo dator åt min käre far, som är då helnöjd med den , då lådan som jag

   pedrosso 2014-04-07, 16:41 Gå till det senaste inlägget
   Daniel Andersson

   AMD Kabini och dess prestanda

   Det har du i och för sig rätt i. Hur gick det med servern?

   Daniel Andersson 2014-04-05, 10:27 Gå till det senaste inlägget
   pedrosso

   AMD Kabini och dess prestanda

   haha man har väl aldrig slut på behov inom dator världen. Finns alltid plats för en dator till i ett hörn =). ska prova och göra en liten server med mumble

   pedrosso 2014-03-22, 15:42 Gå till det senaste inlägget
   pedrosso

   Erat senaste inköp?

   haha jo det tror jag med har juh redan en kabini fast i bärbar modell , en lenovo G505. Provade stoppa in en ssd i den och den blev gode rapp då. hade

   pedrosso 2014-03-22, 15:40 Gå till det senaste inlägget
   Daniel Andersson

   Erat senaste inköp?

   Hoppas du blir nöjd, även om jag är rätt övertygad om att du kommer bli det.

   Daniel Andersson 2014-03-22, 14:01 Gå till det senaste inlägget
   Daniel Andersson

   AMD Kabini och dess prestanda

   Konceptet är visserligen intressant men det är inget som jag kommer satsa på just nu i alla fall. Behovet saknas helt enkelt.

   Daniel Andersson 2014-03-22, 13:59 Gå till det senaste inlägget
   pedrosso

   Erat senaste inköp?

   ja då blev det inköp av amd kabini, dom fanns tydligen redan på wesellcd och skynda mej och kasta in en beställning. Får se när dessa kommer

   pedrosso 2014-03-22, 11:40 Gå till det senaste inlägget
   pedrosso

   Strömsnål server.

   sitter och väntar på amd kabini och tror den prestandan är bra för små server bruk. Typ mumble, liten minecraft server , osv

   pedrosso 2014-03-22, 11:36 Gå till det senaste inlägget
   pedrosso

   AMD Kabini och dess prestanda

   undrar hur många här på forumet som ser fram emot Kabini?? och om hur många som är sugen att skaffa en.

   pedrosso 2014-03-22, 11:14 Gå till det senaste inlägget
   Daniel Andersson

   AMD Forum deltar i Folding@home

   Thanks heavy_kevie, and welcome to AMD Forum! I am glad you liked my article about Folding. Yes my Radeon HD 7950 is really good to fold with

   Daniel Andersson 2014-03-11, 23:09 Gå till det senaste inlägget
  • Annons

  • Kalender

   April   2014
   ti on to fr
   1 2 3 4 5
   6 7 8 9 10 11 12
   13 14 15 16 17 18 19
   20 21 22 23 24 25 26
   27 28 29 30

  Sökmotorkonsult